Jeugdig Feyenoord sluit voorbereiding af met verliespartij tegen Monaco

Reacties

Feyenoord heeft de voorbereiding op het seizoen 2024/25 met een verliespartij afgesloten. AS Monaco was met 1-3 te sterk in de traditionele openingswedstrijd in De Kuip.

Jeugdig Feyenoord sluit voorbereiding af met verliespartij tegen Monaco
Feyenoord
Feyenoord
1 - 3
Monaco
Monaco

Feyenoord verloor afgelopen zondag met 5-0 van Benfica. Woensdagavond was Monaco de tegenstander in De Kuip, maar de Rotterdammers traden zonder een hoop spelers aan die normaliter in de basis zouden kunnen starten. De club gaf voorafgaand aan het duel tekst en uitleg over het ontbreken van de in groten getale afwezigen.

'In de wedstrijdselectie ontbreekt een aantal selectiespelers om verschillende redenen. Zo is op een deel van de spelers, dat afgelopen zondag nog in actie kwam tegen SL Benfica, maatwerk van toepassing in aanloop naar de eerste officiële wedstrijd van zondag in Eindhoven. Zij hebben woensdagochtend een training afgewerkt op 1908. Een aantal andere spelers is nog herstellende van blessures en komt om die reden ook nog niet in actie. Alle ontbrekende spelers zijn wel als toeschouwer aanwezig in het stadion', klonk het.

Aangezien er erg veel spelers ontbraken, kan je het best naar onder scrollen om te zien welke spelers van Feyenoord wel en niet hebben gespeeld tegen Monaco

De wedstrijd
Net als afgelopen zondag tegen Benfica het geval was, kreeg Monaco in de openingsfase een groot aantal kansen. Gelukkig voor Feyenoord werd zowat elke bal recht op doelman Justin Bijlow afgeschoten, waardoor de schade beperkt bleef. Net toen de Rotterdammers iets beter in de wedstrijd kwamen, was het toch raak voor de Monegasken. George Ilenikhena, die onlangs werd overgenomen van Antwerp FC, maakte zijn eerste voor de club.

Na dat moment begon Feyenoord aan een sterke fase, waar ook de gelijkmaker uit voortkwam. Lutsharel Geertruida, die als een van de weinige echte sterkhouders wel in actie kwam, kreeg de bal na een dubbele één-twee bij Luka Ivanusec, die een niet te missen kans kreeg en De Kuip liet opveren. Dat gebeurde enkele minuten later weer, maar Antef Tsoungui zag zijn inzet net voor de doellijn worden weggewerkt.

De tweede helft stond vooral in het teken van veel wissels aan beide kanten. Brian Priske koos ervoor om veel jonge jongens minuten te geven. Dat zorgde er bijvoorbeeld voor dat Geertruida in de rust naar de kant ging. Aan de kant van Monaco kreeg Myron Boadu nog speeltijd. Via Feyenoord kreeg Ueda snel na rust een grote kans, maar de goals vielen aan de kant van Monaco. Guillermo Maripan en Mohammed Salisu maakten de treffers en zorgden er daarmee voor dat de Stadionclub met 1-3 onderuit ging. Veel harde conclusies kunnen er niet aan dit duel worden verbonden, maar dat het zondag voor Feyenoord beter zal moeten om PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal te kunnen verslaan, staat vast.

Opstelling Feyenoord

Bijlow (Van Sas, 65); Tsongui, Geertruida (Giersthove, 46), Plug (Netten, 83); Read (Arnaud, 73), Milambo (Rudisil, 83), Zechiël (Zekovic, 65), Pedersen (Candelaria, 73); Lingr (Sliti, 65), Ueda (Bullaude, 65), Ivanusec (Sauer, 83).

Bekijk hier al onze video's
Meer Feyenoord
Meer over Feyenoord
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.