Jiskefet voor AA Gent: kortste persconferentie ooit in lege zaal

Reacties

Hein Vanhaezebrouck heeft woensdag zonder twijfel de meest bijzondere persconferentie in zijn carrière beleefd. De trainer van AA Gent belandde door de zo strikte UEFA-regels in een surrealistische situatie.

Jiskefet voor AA Gent: kortste persconferentie ooit in lege zaal
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!
Maccabi Tel Aviv
Maccabi Tel Aviv
3 - 1
Gent
Gent

AA Gent neemt het donderdagavond in de Conference League op tegen Maccabi Tel Aviv. Die wedstrijd wordt vanwege de veiligheidsproblematiek in Israël in Servië gespeeld. Besloten werd dat de persmomenten ook in Servië werden gehouden, in Novi Sad, op een uur rijden afstand van de speellocatie. Het resulteerde voor Vanhaezebrouck in een nogal zinloze busreis.

De Belgische coach reisde vanwege verplichtingen van de UEFA samen met derde doelman Céléstin De Schrevel af naar de locatie voor de persconferentie. Daar troffen ze een lege perszaal aan. Er waren geen Israëlische journalisten en de Belgische pers had al met Vanhaezebrouck gesproken voor het vertrek naar Servië, zo meldt Het Nieuwsblad. Het persmoment duurde 24 seconden. Vanhaezebrouck vroeg voor de vorm nog of er vragen waren en kon daarna vertrekken. Zelfs de UEFA had geen vertegenwoordiger gestuurd, terwijl dat toch gebruikelijk is. De Europese voetbalbond bedankte Gent wel voor het nakomen van de verplichtingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.