John heeft debuut voor Leicester achter de rug

Collins John heeft zijn eerste minuten gemaakt voor Leicester City. De Nederlandse Fulham-huurling 'hobbelde het laatste kwartier mee'.

Op de dag dat Leicester en Fulham elkaar hadden gevonden over de voorwaarden van een tijdelijke overgang, maakte John 's avonds tegen Sheffield United (0-1) al zijn debuut voor The Foxes. Door een blessure van Dudley Campbell moest de aanvaller al na een half uur aan de bak.

'Hij raakte in de tweede helft zoals viel te verwachten ietwat vermoeid', zei manager Gary Megson over het optreden van John. 'Bij een corner kwam hij ongelukkig in botsing met eigen keeper Marton Fulop. Hij kon daarna niet veel meer betekenen en hobbelde het laatste kwartier een beetje mee.'

Megson toonde zich gelukkig met de komst van John naar de club uit het Championship. 'We volgden hem al een tijdje. Hij kan altijd gevaar stichten, zoals we in de eerste helft hebben kunnen zien.' De 22-jarige John kwam bij Fulham nauwelijks aan spelen toe. Dit seizoen moest de aanvaller het doen met drie invalbeurten. Leicester City huurt de Nederlandse spits voor drie maanden.