John waardevol voor Benfica, Académica langs negental

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Benfica heeft maandagavond de competitiewedstrijd bij hekkensluiter Moreirense met 2-0 gewonnen • Doelpuntenmakers namens de ploeg van trainer Jorge Jesus waren Eduardo Salvio en Lima • Bij Benfica viel voormalig FC Twente-aanvaller Ola John na 68 minuten in en verzorgde de assist bij de 2-0 • Benfica staat mede door deze overwinning op de eerste plaats in Portugal met 39 punten • Moreirense bezet de laatste plaats met slechts acht punten uit vijftien wedstrijden •

• Académica Coimbra heeft de thuiswedstrijd tegen Nacional Madeira met 2-1 gewonnen • Gevierde man aan de zijde van Académica was Edinho, die vlak voor tijd zijn negende treffer van dit seizoen maakte en daarmee zijn ploeg de volle winst bezorgde • Nacional eindigde de wedstrijd met negen door de rode kaarten van Joao Aurelio (direct rood) en Revson Cordeiro dos Santos (twee keer geel) • Namens Nacional opende Mário Rondon de score en tekende Leandro Makelele voor de gelijkmaker voor de ploeg uit Coimbra, die Carlos Saleiro nog een strafschop zag missen • Académica staat door de overwinning op de tiende plaats in Portugal met zestien punten • De ploeg van trainer Manuel Machado bezet na vijftien wedstrijden de twaalfde plaats met vijftien punten • • Orduspor heeft vlak voor tijd een punt gepakt tegen het laag geklasseerde Mersin Idman Yurdu • Belangrijke man aan de kant van Orduspor was Samil Cinaz die in 87ste minuut de gelijkmaker maakte • De Nigeriaan Nduka Ozokwo nam namens Mersin de openingstreffer voor zijn rekening • Orduspor bezet op dit moment de dertiende plaats in Turkije, terwijl Mersin voorlaatste is in de Turkse competitie •

• Ook de competitiewedstrijd tussen Akhisar Belediyespor en Eskisehirspor eindigde in een 1-1 gelijkspel • Kenan Ozer opende na zes minuten de score namens Akhisar, maar zag zijn ploeggenoot Ugur Demirok vlak voor tijd een eigen doelpunt maken en daarmee de eindstand bepalen • Akhisar Belediyespor blijft ondanks het behaalde punt de hekkensluiter in de Turkse competitie, terwijl Eskisehirspor de achtste plaats bezet • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.