Jong Oranje kan in Venlo voor EK-feestje zorgen

Reacties

Jong Oranje kan zich komende maandag verzekeren van een plek op het EK van volgend jaar. De talenten maakten onder coach Michael Reiziger geen fout tegen Jong Noord-Macedonië, waardoor het volgende week beslist kan zijn in Groep C van de EK-kwalificatieperiode.

Jong Oranje kan in Venlo voor EK-feestje zorgen
© Pro Shots
Nederland O21
Nederland O21
5 - 0
Noord-Macedonië O21
Noord-Macedonië O21

Het had zelfs donderdagavond al voorbij kunnen zijn, maar concurrent Jong Georgië werkte eerder op de dag niet mee door zijn groepswedstrijd te winnen. De talenten van beide landen staan komende zondag tegenover elkaar in het stadion van VVV-Venlo, na de zege op de Macedoniërs heeft Jong Oranje maandag aan een punt genoeg om EK-kwalificatie veilig te stellen.

Het werd donderdag in het Yanmar Stadion van Almere City FC al heel snel duidelijk dat Jong Oranje foutloos ging blijven in de EK-kwalificatieperiode. De 1-0 van Youri Regeer viel al na twee minuten na een pass van Noah Ohio, de weerstand bracht een Nederlandse defensie met Ryan Flamingo, Devyne Rensch, Finn van Breemen (vroeg gewisseld voor Youri Baas) en Ian Maatsen niet in de problemen. Na een fout van de Macedonische keeper maakte Ohio zijn zesde goal in deze EK-kwalificatie.

In de tweede helft hoefde Jong Oranje, met debutanten Rome-Jayden Owusu-Oduro van AZ en Antoni Milambo van Feyenoord, niet vol te gaan om er meer te maken tegen de leeftijdsgenoten uit Noord-Macedonië. Via de tweede van Regeer en een dubbelslag van Million Manhoef werkte Jong Oranje ook via het doelsaldo aan zijn status aparte.

De topdrie in de groep van Jong Oranje

Land Gespeeld-punten Doelsaldo
1. Jong Oranje 8-24 26-2
2. Jong Georgië 7-16 9-3
3. Jong Zweden 6-10 13-5
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.