Jong Oranje rekent in oefenduel af met Mexico door één van drie debutanten

Jong Oranje heeft donderdagavond in een vriendschappelijk duel afgerekend met de leeftijdsgenoten van Mexico. Naast dat Maxim Dekker in de basis mocht debuteren, was hij ook goed voor het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.

Met de debutanten Dekker (AZ), Thom van Bergen (FC Groningen) en Ezechiel Banzuzi (OH Leuven) begon Jong Oranje tegen Mexico. Michael Reiziger beschikte in Almelo over een wel heel luxe bank, met onder anderen Kenneth Taylor, Devyne Rensch, Ruben van Bommel, Ryan Flamingo en Antoni Milambo.

Na minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden Johan Neeskens, werd er afgetrapt in het Asito Stadion. Jong Oranje had veel de bal in de eerste helft, maar kwam maar moeilijk tot kansen. Het duurde tot aan de rust totdat er echt twee grote mogelijkheden ontstonden. Die waren in zeer korte tijd voor Gjivai Zechiël, maar de middenvelder van Feyenoord kreeg de bal tot twee keer toe niet met het hoofd in de goal. Het slotstuk van de eerste helft kwam op naam van Van Bergen. De aanvaller probeerde het met een omhaal, maar zijn poging ging naast het doel.

De talenten van Mexico deelden in de wedstrijd wel enkele speldenprikjes uit, maar Jong Oranje had toch wel het betere van het spel. In de tweede helft ging de ploeg van Reiziger dan ook verder op jacht naar de openingstreffer. Die leek Ernest Poku op aangeven van Noah Ohio te maken, maar de aanvaller van AZ raakte de paal. Een klein kwartier later was het een Alkmaarse ploeggenoot van Poku die het wel lukte. Het was debutant Dekker die op de goede plaats stond. Het bleef uiteindelijk bij 1-0.

Aanstaande maandag speelt Jong Oranje dan wel voor het 'echie'. Het is de laatste wedstrijd in de EK-kwalificatiereeks die moet worden afgewerkt. De leeftijdsgenoten van Zweden zijn de tegenstander, maar het resultaat doet er niet echt toe. Jong Oranje is al als groepshoofd geplaatst voor het EK dat aankomende zomer wordt gehouden.