Jong Oranje-spits Ohio op de radar van FC Utrecht

Reacties

Jong Oranje-international Noah Ohio (21) is serieus in beeld om de nieuwe spits van FC Utrecht te worden. De aanvaller staat nog onder contract bij Standard Luik, waar hij tot medio 2026 vastligt.

Jong Oranje-spits Ohio op de radar van FC Utrecht
© Pro Shots

FC Utrecht zoekt een spits die met de van RKC Waalwijk overgenomen David Min kan concurreren. De komst van Sam Lammers, vorig jaar met succes een halfjaar gehuurd van Rangers FC, wordt om financiële redenen zo goed als onmogelijk beschouwd. Ook daarom is Ohio in beeld gekomen. De in Almere geboren spits heeft er al een voetballeven opzitten. In de jeugd speelde hij voor Manchester United, Manchester City en RB Leipzig. De Duitsers verhuurden hem aan Vitesse en Austria Wien, voordat hij in 2022 naar Standard Luik vertrok. Die club verhuurde hem afgelopen seizoen een halfjaar aan Hull City. In september 2023 debuteerde Ohio voor Jong Oranje.

Na zijn eerste duels voor Jong Oranje sprak VI met Noah Ohio

Eerder op de donderdag werd duidelijk dat de Utrechters zich gaan versterken met Miguel Rodríguez (21). De aanvaller komt op huurbasis over van Celta de Vigo, waar hij tot medio 2028 vastligt. Rodríguez komt uit de jeugdopleiding van Celta en vliegt nu voor het eerst uit. Sinds zijn debuut in La Liga in oktober 2020 kwam hij tot 26 optredens op het hoogste niveau van Spanje. Daarin scoorde hij één keer. Daarnaast is hij jeugdinternational van Spanje. Rodríguez is een rechtsbuiten die ook op de linkerflank en als valse spits uit de voeten kan. De Spanjaard acht de Eredivisie voor zijn ontwikkeling de beste stap.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.