Jong Oranje treft tegenstander die slechte herinneringen oproept

Reacties

Jong Oranje speelt donderdagavond in Almelo een vriendschappelijke interland tegen Mexico Onder-23. Voor een aantal spelers in de ploeg van coach Michael Reiziger roept die tegenstander vervelende herinneringen op.

Jong Oranje treft tegenstander die slechte herinneringen oproept

Na negen overwinningen in de kwalificatie is Jong Oranje al geplaatst voor het EK. Maandag wacht het laatste kwalificatieduel, in Nijmegen tegen Jong Zweden. Eerst neemt de ploeg van Reiziger het donderdagavond dus op tegen het Olympisch elftal van Mexico. Een tegenstander die niet zonder reden gekozen is.

'Het lijkt mij een interessante wedstrijd', zei Reiziger daar deze week over. 'We spelen tegen een ploeg met een heel andere mentaliteit. Daar ben ik echt benieuwd naar: hoe we daarmee om gaan. Kunnen we ons eigen spel spelen? Kunnen we ook zo'n tegenstander onze wil opleggen? Dat vind ik interessant.'

Voor een viertal spelers van Jong Oranje is de wedstrijd in Almelo nog een beetje extra beladen. Calvin Raatsie, Devyne Rensch, Youri Regeer en Kenneth Taylor werden een kleine vijf jaar geleden door Mexico uitgeschakeld in de halve finale van het WK Onder-17 in Brazilië. Oranje stevende toen af op een finaleplaats dankzij een doelpunt van Regeer, tot de Mexicanen in de slotfase een discutabele vrije trap kregen, die geweldig werd binnengeschoten door Efraín Álvarez.

Uiteindelijk moesten penalty's de beslissing brengen. Raatsie stopte daarbij een Panenka van Álvarez, maar uiteindelijk trok Oranje Onder-17 aan het kortste eind omdat Regeer de beslissende strafschop miste. De huidige middenvelder van FC Twente, die bezig is aan een sterk seizoen, zal er niet graag aan herinnerd worden.

Uitgerekend Álvarez is bij Mexico Onder-23 de enige overgebleven speler van de lichting die vijf jaar geleden dus de WK-finale bereikte en verloor van Brazilië. De aanvallende middenvelder annex buitenspeler gold destijds als hét absolute toptalent van Mexico en had op zestienjarige leeftijd al zijn debuut in de MLS gemaakt, maar is inmiddels weer actief in zijn geboorteland bij Club Tijuana. Hij heeft vijf A-interlands voor Mexico achter zijn naam, maar doet donderdagavond in het Asito Stadion dus mee met de Onder-23 tegen Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.