Jong Oranje wervelt naar tweede titel op rij

Jong Oranje had zijn beste vorm voor het laatst bewaard. Met in de hoofdrollen Otman Bakkal, Ryan Babel en Daniël de Ridder moest Jong Servië de Europese titel aan Nederland laten (4-1).

Jong Oranje wervelt naar tweede titel op rij

Juist Bakkal, die als enige twijfelgeval had toegewerkt naar de finale, bleek een beslissende factor bij het leggen van een basis. Jong Servië wist zich in de eerste helft geen raad met de PSV'er, die als komende man vanaf het middenveld steeds de ruimte zag en gebruikte.

Na ruim een kwartier betaalde de rol van Bakkal zich uit. Na een knappe pass van De Ridder werkte de middenvelder zich langs Antonio Rukavina en rondde hij goed af: 1-0.

Bakkal gaf Jong Oranje niet alleen met zijn doelpunt lucht en vertrouwen. Ook al greep de Servische bondscoach Miroslav Djukic halverwege de eerste helft al in, Jong Oranje vaarde wel bij de aanwezigheid van de PSV'er, zoals ook duidelijk werd bij de kans die De Ridder van Bakkal kreeg. Aanvallend mocht Jong Oranje goed voor de dag komen, in defensief opzicht was het zo nu en dan worstelen. En ook over geluk had Nederland niet te klagen. Zo kwam keeper Boy Waterman goed weg, toen hij een vrije trap van Alesandar Kolarov compleet miste. De redding kwam van de paal. En ook het eerste kwartier van de tweede helft zette Jong Servië Oranje onder druk, met enkele hectische momenten voor het Nederlandse doel als resultaat.

Een half uur voor tijd viel de beslissing in een tijdsbestek van twee minuten. Allereerst was Ryan Babel alerter dan zijn directe tegenstander Kolarov toen een voorzet van De Ridder iets van richting werd veranderd: 2-0.

Daarmee was nog niet gedaan met de hoofdrol voor Babel. Een overtreding van Kolarov op de Ajax-aanvaller betekende een tweede gele en dus rode kaart voor de Servische back. Enkele minuten later zette Babel Maceo Rigters vrij voor keeper Damir Kahriman: 3-0. Dat Babel een verdere bekroning op zijn goede wedstrijd, en dé kans op 4-0 liet liggen door een strafschop te missen, was een smet op een mooie finale voor Jong Oranje, zoals ook de tegentreffer van invaller Dragan Mrdja dat was.

Het laatste wapenfeit was echter weer voor Jong Oranje. Invaller Luigi Bruins tekende voor de eindstand na een voorzet van De Ridder, die met drie assists eveneens zijn waarde had getoond voor de oude en nieuwe Europese kampioen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's