Jorge Valdano stapt op bij Real Madrid

Jorge Valdano houdt het over twee weken voor gezien als technisch directeur van Real Madrid. Op 11 juni, de datum dat de ambtstermijn van club-president Florentino Perez afloopt, zal ook Valdano opstappen bij de Koninklijke.

Jorge Valdano stapt op bij Real Madrid

De Argentijn is vier jaar aan Real Madrid verbonden geweest als technisch directeur. Hij trad aan op hetzelfde moment dat Perez voorzitter werd. 'En het lijkt me normaal en eerlijk dat we, omdat we op hetzelfde moment gekomen zijn, ook gezamenlijk terugtreden', zo liet Valdano op de website van zijn club weten.

Valdano liet voorts weten dat dit hét moment was om met het nieuws naar buiten te komen. Valdano: 'De geruchtenstroom bleef maar toenemen en daardoor voelden we ons wat ongemakkelijk worden. Wanneer ik dit besloten heb? Een paar dagen geleden. Zelf zal ik nu de nodige afstand nemen, de voorzitter is straks vrij te besluiten wat hij gaat doen.'

Jorge Valdano liet in het midden of het teleurstellende voorbije seizoen een rol heeft gespeeld in zijn beslissing op te stappen. Eerder deze week ontsloeg Real Madrid coach Carlos Queiroz. José Antonio Camacho werd aangesteld als diens opvolger.

Bekijk hier al onze video's