Jovetic doet het wéér voor Fiorentina

Fiorentina is door de 1-0 uitzege op Livorno naar de vierde plaats in de Serie A geklommen. Stevan Jovetic was wederom beslissend voor zijn ploeg. De negentienjarige Montenegrijn was in de Toscaanse derby een kwartier voor tijd trefzeker vanuit een strafschop.

Maar het was Livorno dat, zeker op basis van de eerste helft, de meeste aanspraak mocht maken op de overwinning. Nico Pulzetti en Francesco Tavano misten echter uitstekende kansen. In de tweede helft kwam Fiorentina iets terug. Alberto Gilardino was dicht bij een goal en ook Adrian Mutu kreeg een goede kans.

Een kwartier voor tijd kreeg Fiorentina een strafschop na een overtreding op Gilardino. De vier minuten eerder ingevallen Jovetic had er geen moeite mee om zijn verantwoordelijkheid te nemen en benutte de penalty. Voor de derde keer dit seizoen was een doelpunt van Jovetic in de Serie A beslissend voor Fiorentina. En passant schoot het talent de ploeg uit Florence ook nog naar de Champions League.