Juninho Bacuna laat Advocaat en Curaçao juichen

Reacties

Curaçao heeft ten koste van Grenada opnieuw gewonnen onder Dick Advocaat. Juninho Bacuna werd de matchwinner (1-0) bij de vierde zege in zes wedstrijden met de o zo ervaren bondscoach aan het roer.

Juninho Bacuna laat Advocaat en Curaçao juichen
© Pro Shots

Curaçao speelde eerder in deze interlandperiode ook al tegen Grenada in het kader van de Nations League. Een halve week geleden eindigde die eerste wedstrijd in 0-0. In de dertigste minuut lukte het Curaçao maandag om eindelijk toe te slaan tegen de stugge tegenstander. Dat was mede te danken aan Joshua Brenet.

De voormalige verdediger van PSV en FC Twente die nu onder contract staat bij Al-Rayyan, legde een geweldige sprint af. De zo snelle rechtervleugelverdediger kreeg de bal op het juiste moment mee en behield het overzicht. Op aangeven van Brenet schoot Bacuna (Al-Wehda) de 1-0 binnen, tot opluchting van Advocaat, die reageerde met een klein applaus.

Met Eloy Room onder de lat hield Curaçao de nul, dus werd de voorsprong over de streep getrokken in de zesde interland onder Advocaat. In die reeks van zes wedstrijden werd alleen van Saint Lucia verloren. Dat eiland gaat ook nog aan de leiding in de Nations League-groep. Op 18 november staat op Curaçao de afsluitende groepswedstrijd tussen de ploeg van Advocaat en Saint Lucia op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.