Junker straft fouten FC Twente genadeloos af

FC Twente heeft een pas op de plaats moeten maken na de remise tegen Vitesse. Terugspelen kostte de Enschedese formatie twee punten (2-2).

Junker straft fouten FC Twente genadeloos af

Vitesse maakt binnen en buiten de lijnen moeilijke tijden door. Na de openlijke kritiek van Anders Due maakte Harrie Gommans zijn onvrede over zijn reserverol publiekelijk. Met sterke FC Twente als aanstaande opponent kon Vitesse deze ophef schijnbaar niet hebben.

Maar alle commotie ten spijt, Vitesse smoorde de ontluikende crisis in de kiem met een knap resultaat tegen FC Twente. Omdat invaller Youssouf Hersi in de slotfase de Enschedse dadendrang in de gelijkmaker tot uitdrukking bracht, glipte de winst door de vingers.

Een overwinning was misschien ook wel te veel van het goede geweest. FC Twente had de hele wedstrijd het betere van het spel gehad. De Enschedeërs hadden het puntverlies helemaal aan zichzelf te wijten.

Twee keer profiteerde Mads Junker van knullig en ongeconcentreerd uitverdedigen van FC Twente. De Deen mocht halverwege de eerste helft binnentikken dankzij de onbaatzuchtige Santi Kolk, die Robbie Wielaert de bal afhandig had gemaakt.

Nadat Romano Denneboom deze fout had weggepoetst, was het de beurt aan Eljero Elia. De Twentse aanvaller speelde te kort terug op keeper Sander Boschker. Opnieuw was het Junker die profiteerde.

Bekijk hier al onze video's