Juve in slot via omstreden penalty naast Catania

Juventus redde in de slotfase een punt in het uitduel met Catania. Alessandro Del Piero versierde een strafschop, die hijzelf koelbloedig benutte: 1-1.

Catania en Juventus waren zeer aan elkaar gewaagd op Sicilië. Maar áls er een ploeg in aanmerking kwam de zege bij te schrijven, dan was het de thuisploeg. In de eerste helft was Catania op voorsprong gekomen via Gionatha Spinesi, die bij de eerste paal heel fraai een voorzet van Giuseppe Mascara had binnengetikt.

Juventus joeg lange tijd vergeefs op een gelijkmaker in het boeiende treffen. Tot de negentigste minuut. Del Piero kreeg de bal in de zestien en zette aan voor een dribbel. Op het moment dat hij de bal leek te verspelen, zag hij de uitgestoken voet van Marco Biagianti, waarover Alex zich maar al te graag liet vallen. Scheidsrechter Rocchi vond zijn buiteling een strafschop waard.

Juventus bezet de derde plaats met 35 punten, acht punten minder dan koploper Internazionale en twee minder dan AS Roma. Catania bezet de tiende plaats met 21 punten.