Juventus beslist duel met Milan al in de eerste helft

In een boeiende confrontatie heeft Juventus zijn concurrent AC Milan verslagen en op drie punten achterstand gezet. Al in de eerste helft maakte de ploeg uit Turijn het verschil. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 4-2 overwinning voor de thuisploeg van coach Claudio Ranieri.

Bij rust had La Vecchia Signora al driemaal gescoord en leek de wedstrijd gelopen. Massimo Ambrosini zorgde met een van richting veranderd schot nog wel even voor wat hoop bij de bezoekers, maar na de geelrode kaart van Gianluca Zambrotta en een treffer van Amauri die daar kort na viel, was de wedstrijd definitief beslist.

Juventus was al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen door een benutte strafschop van Alessandro Del Piero (foto onder). Alexandre Pato zorgde kort daarop op aangeven van Ronaldinho voor de gelijkmaker, maar hier kon Milan niet lang van genieten. Giorgio Chiellini en Amauri kopten beiden binnen, met een verdiende 3-1 ruststand als gevolg.

Kort voor de 4-2 had scheidsrechter Nicola Rizzoli de bal eigenlijk voor de tweede keer voor Juve op de stip moeten leggen, ditmaal na een handsbal van Clarence Seedorf. De zege van Juventus had dan ook veel hoger kunnen en eigenlijk moeten uitvallen. Namens de ploeg uit Turijn raakte Del Piero nog de paal en miste Claudio Marchisio nog twee grote kansen.

Na de zege bezet Juventus de tweede plaats in de Serie A. De ploeg van trainer Claudio Ranieri heeft zes punten achterstand op koploper Internazionale. AC Milan en Napoli volgen met weer drie punten minder dan Juventus.