Juventus domineert tegen Udinese, Lazio glijdt in slotfase uit

Juventus is het seizoen begonnen met een klinkende overwinning op Udinese. In Udine werd het 0-3.

Udinese
Udinese
0 - 3
Juventus
Juventus

De start van Juventus, waar Nederlander Dean Huijsen op de bank zat, had niet beter gekund, want al na twee minuten spelen was Federico Chiesa verantwoordelijk voor het openingsdoelpunt. Die goal kwam tot stand nadat Udinese de bal op eigen helft verloor. Dusan Vlahovic speelde Chiesa op de rand van de zestien aan en laatstgenoemde schoot knap raak: 0-1.

Vanwege hands mocht Juventus na negentien minuten een strafschop nemen. Omdat Vlahovic vanaf elf meter trefzeker was, stond het al 0-2. En toen Adrien Rabiot nog voor de rust ook 0-3 maakte, leek het duel met nog 45 minuten te gaan gespeeld. Vlahovic had zijn wedstrijd nog wat extra glans kunnen geven, ware het niet dat zijn kopgoal werd afgekeurd wegens buitenspel. Verder dan wat kansjes kwam Udinese verder niet.

Lecce
Lecce
2 - 1
Lazio
Lazio

Lazio was hard op weg naar de eerste zee van het seizoen, maar is in de slotfase van het duel met Lecce toch onderuit gegaan: 2-1.

Luis Alberto vond Ciro Immobile en laatstgenoemde zag de keeper te ver van zijn doel staan. Daardoor kon hij met een stiftje scoren: 0-1. Het venijn zat hem in de staart, want waar Lazio de zege binnen leek te hebben, deed Lecce alles voor een ommekeer. In een tijdsbestek van twintig seconden ging het van 0-1 naar 2-1. Eerst via Pontus Almqvist en daarna scoorde Federico Di Francesco.