Juventus en Del Piero counteren Lazio weg

Juventus counterde zich via Alessandro Del Piero naar een uitoverwinning op Lazio. Udinese liet zich verrassen door Catania.

Lazio-Juventus 2-3
Juventus pakte de drie punten in het Stadio Olimpico omdat het in de tweede helft thuisploeg Lazio weg counterde. Nadat David Trezeguet en Goran Pandev beiden voor rust één keer hadden gescoord (1-1), sloeg Alessandro Del Piero na de pauze tweemaal toe.

Dat deed Alex op identieke wijze. Hij ontsnapte zowel in de 48ste als in de zeventigste minuut aan buitenspel, spurtte alleen op doelman Marco Ballota af en passeerde de keeper door zeer overtuigend de verste hoek te zoeken: de eerste maal met een lage uithaal, de tweede keer met een knal in de bovenhoek.

Juventus won verdiend omdat het beter met de kansen omsprong. Lazio was voetballend niet minder, maar liep zich veelal stuk op de behoudend opererende ploeg van coach Claudio Ranieri en áls het al in scoringspositie kwam, verzuimden de Biancocelesti doelman Gianluigi Buffon te passeren. Pas diep in blessuretijd sloeg Pandev voor de tweede maal toe: 2-3.

Catania-Udinese 2-0
Giuseppe Mascara maakte twee doelpunten en bezorgde daarmee Catania de zege op nummer vier Udinese. In de achtste minuut rukte rechtsback Juan Manuel Vargas op, waarna hij voorzette en Mascara afdrukte. Catania verdedigde de voorsprong en sloeg in de 87ste minuut opnieuw toe via Mascara.

Juventus heeft 32 punten, net zoveel als nummer twee AS Roma, dat zondag in actie komt. Udinese blijft vierde met 28 punten, Catania heeft er 21. Lazio blijft op zeventien punten staan.