Juventus en Fiorentina scoren er op los

Zonder de geblesseerde Alessandro del Piero en zonder Edgar Davids die een schorsing uitzat maar met Edwin van der Sar begon Juventus aan de topper tegen Fiorentina. In Italië was gesuggereerd dat de nieuwe aanwinst Fabio Carini wel eens in het doel zou kunnen staan. Voorlopig lijkt Van der Sar echter de voorkeur te krijgen.

In het mistige Delle Alpi moest de Nederlandse doelman al snel capituleren. Al na vier minuten was Enrico Chiesa trefzeker. Van dichtbij passeerde Chiesa Van der Sar nadat hij gelukkig in balbezit was gekomen omdat Michele Paramatti tegen hem aanschoot. Tien minuten later, toen de kruitdampen waren opgetrokken, stond het zelfs 0-2. Juventus kreeg eerst een goede mogelijkheid maar in kansrijke positie twijfelde Zinedine Zidane te lang. Nuno Gomes stond vervolgens aan het einde van de snelle uitbraak van Fiorentina en liet Van der Sar voor de tweede keer kansloos.

Voor Juventus zat er niets anders op dan volop in de achtervolging te gaan. Filippo Inzaghi kreeg van scheidsrechter Cesari een gele kaart toen hij zich opzichtig liet vallen in het zestienmetergebied. Even later ontsnapte Inzaghi aan een rode kaart toen hij opnieuw zeer gewillig tegen het gras ging.

In de 33ste minuut kreeg Juventus wat het wilde. Een scherpe voorzet van Paramatti werd door Moreno Torricelli niet goed weggewerkt. Antoinio Conte frommelde vervolgens de bal in het doel waar Torricelli voor de tweede keer niet kon ruimen. Juve voerde de druk op maar een schot van Alessio Tacchinardi smoorde in de Fiorentina-verdediging en een kopbal van Darko Kovacevic ging over het doel van Franceso Toldo.

Na rust hetzelfde spelbeeld. Juventus in de aanval, Fiorentina loerend op de counter. Toen Inzaghi vroeg in de tweede helft op de rand van buitenspel ontsnapte en voor de derde keer in de wedstrijd binnen het strafschopgebied neerging, was het wel raak. Hij schoot de strafschop zelf onberispelijk achter Toldo en bracht Juventus daarmee op gelijke hoogte. Even later kwam de ploeg uit Turijn zelfs op voorsprong en opnieuw Inzaghi was de doelpuntenmaker. Pipo rondde een voorzet van rechts van Paramatti met een prachtige volley af en bracht zijn totaal daarmee op drie dit seizoen.

Maar ook deze stand bleef niet lang op het scorebord staan. Vijf minuten later volgde Chiesa het voorbeeld van zijn collega en schoot uit een directe vrije trap de gelijkmaker achter Van der Sar. Chiesa kreeg daarbij de hulp van ploeggenoot Angelo di Livio die met veel geweld de muur van Juventus net dat stukje opzij schoof. Het was Chiesa's tweede van de avond en zevende van het seizoen. Het spel bleef op en neer golven maar het beste was er een beetje vanaf bij beide ploegen. Ook de invallers, David Trezeguet een Juventus-zijde en Pedrag Mijatovic voor Fiorentina, konden daar niets aan veranderen.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's