Juventus en Milan moeten weekje wachten

De strijd om het scudetto is nog niet beslist. Zowel koploper Juventus als achtervolger AC Milan won op de voorlaatste speeldag van de Serie A, zij het dat Juve het veel lastiger had. Volgende week heeft het nu aan een punt genoeg.

Juventus en Milan moeten weekje wachten

Juventus-Palermo 2-1
Juventus speelde zowaar eens in een vol Delle Alpi. De Bianconeri waren beter dan Palermo, al gaven de Sicilianen goed partij. Pavel Nedved opende de score na bijna een half uur spelen. De Tsjech schoot met links raak nadat Zlatan Ibrahimovic een nuttig blok had gezet. De Zweed zorgde na rust zelf voor de
2-0. Het was zijn eerste treffer sinds 18 februari. Sindsdien stond hij in de Italiaanse competitie 719 en in totaal 1050 minuten droog. Denis Godeas maakte het met een vlammend schot nog wel spannend, maar Juve hield stand.

Parma-AC Milan 2-3
Milan blijft dankzij de zege op Parma op drie punten volgen. De Rossoneri leidden telkens. Kaká was de eerste die scoorde. De Braziliaan benutte een strafschop nadat Filippo Inzaghi was neergehaald. Cafú vergrootte de voorsprong, waarna Bernardo Corradi iets terugdeed. De mooiste goal werd gemaakt door Clarence Seedorf. De Nederlander schoot uit een indirecte vrije trap van dertig meter feilloos in de kruising. De 2-3 van opnieuw Corradi kwam te laat om Milan nog te achterhalen.

Alleen als AC Milan zelf volgende week zondag wint thuis tegen AS Roma én Juventus verliest bij Reggina, zijn de Milanezen alsnog kampioen omdat ze onderling een beter resultaat hebben dan Juve.

Bekijk hier al onze video's