Juventus meldt verlies van 200 miljoen ondanks bezuinigingen

Reacties

Juventus heeft afgelopen boekjaar een verlies gemaakt van 199,2 miljoen euro. De club is bezig met een proces om de financiën weer op orde te krijgen, maar zag het verlies met zo'n 75 miljoen euro toenemen.

Juventus meldt verlies van 200 miljoen ondanks bezuinigingen
© Pro Shots

Het verlies van het boekjaar dat eindigde in juni 2023 was nog 123,7 miljoen euro. Het boekjaar daarop (waarin de transfer van Teun Koopmeiners nog niet is meegenomen) draaide Juventus een verlies van 199,2 miljoen euro. Dat is grotendeels te wijten aan het feit dat De Oude Dame de inkomsten uit Europees voetbal miste wegens een straf van de UEFA.

Juventus schrijft al jaren rode cijfers en is bezig met een plan om de club weer financieel gezond te krijgen. De Italiaanse topclub nam afscheid van enkele grootverdieners en investeerde in voornamelijk jonge en beloftevolle spelers. Daarmee lukte het Juventus afgelopen boekjaar wel om de loonkosten met vijftien procent te reduceren: van 323,6 naar 274,6 miljoen.

Het doel is om in het seizoen 2026/27 voor het eerst zwarte cijfers te schrijven. De raad van bestuur van Juventus heeft de balans goedgekeurd.

Meer weten over misschien wel de grootste geldverbrandingsoven van het voetbal? In onderstaand PRO-stuk van VI-journalist Tom Knipping lees je alles over de opmerkelijke pinpaslimiet bij Juventus:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.