Juventus presenteert Koopmeiners en maakt precieze transfersom bekend

Reacties

Teun Koopmeiners is speler van Juventus. De grootmacht uit Turijn heeft dat woensdagavond bevestigd.

Juventus presenteert Koopmeiners en maakt precieze transfersom bekend
© Pro Shots

Het transferbedrag is officieel bekendgemaakt door Juventus en ligt op 51,3 miljoen euro, te betalen over vier jaar. Met zogenoemde 'bijkomende kosten' van maximaal 3,4 miljoen en bonussen die kunnen oplopen tot zes miljoen, kan het totale bedrag oplopen tot 60,7 miljoen euro. Daarmee wordt Koopmeiners een van de duurste spelers ooit bij de Italiaanse recordkampioen. Hij zal bij La Vecchia Signora het rugnummer 8 gaan dragen.

Koopmeiners verruilde AZ in 2021 voor Atalanta. Met La Dea beleefde hij grote successen, het winnen van de Europa League een paar maanden geleden was het absolute hoogtepunt. Snel daarna werd Koopmeiners, die met een blessure moest passen voor het EK, hoofdrolspeler in een transfersoap die zo'n beetje de hele zomer heeft geduurd tot die nu definitief voorbij is.

Koopmeiners wordt de zesde Nederlander ooit bij Juventus. Met Edwin van der Sar, Matthijs de Ligt, Edgar Davids, Eljero Elia en Mohamed Ihattaren heeft hij een kwintet voorgangers dat wisselend succes beleefde in Turijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.