Juventus vervolgt ongeslagen serie met groot gemak

Juventus heeft de tweede overwinning van het seizoen geboekt. De landskampioen had, na een rode kaart in het eerste kwartier aan Udinese-zijde, weinig moeite.

Na een seizoen zonder nederlaag zette de club uit Turijn ook de tweede wedstrijd van de nieuwe jaargang in winst om: 1-4. Udinese verloor voor de tweede maal op rij.

Na een kwartier was de wedstrijd eigenlijk al beslist. Udinese-doelman Zeljko Brkic haalde Sebastian Giovinco (foto) onderuit. Het gevolg was een rode kaart voor de sluitpost en een strafschop voor Juventus. Waar Arturo Vidal vorige week nog faalde vanaf elf meter, was hij nu trefzeker.

Op slag van rust schoot Mirko Vucinic zeer beheerst de tweede Turijnse treffer achter invaller-doelman Daniele Padelli. Na rust had Juve geen kind meer aan het tiental Udinese-spelers. Uitblinker Giovinco voerde de score verder op. Met twee doelpunten maakte de van Parma teruggekeerde aanvaller het kwartet Juventus-treffers vol. Het was louter aan geklungel in de defensie van Juventus te danken dat Andrea Lazzari namens de gasten nog een eretreffer mocht maken. Foto: VI Images