Juventus verzuimt door te drukken en speelt gelijk

Juventus had Sampdoria kunnen passeren op de ranglijst met een overwinning, maar de ploeg van Ciro Ferrara drukte na een vroege voorsprong niet door en zag Bologna nog gelijk maken. AS Roma pakte in extremis een punt tegen Catania.

Juventus-Bologna 1-1Bij een overwinning zou Juventus de enige koploper zijn in de Serie A. De ploeg ging daar ook vanaf het begin voor. Nadat David Trezeguet (foto) twee kansen had gemist, was zijn derde poging wel raak. De Franse spits kende weinig problemen een voorzet van Jonathan Zebina af te ronden.

Na die goal mikte Juventus op de counter en ging Bologna op zoek naar de gelijkmaker. De meest serieuze waarschuwing kwam van Marco Di Vaio, maar de inzet van de aanvoerder van Bologna werd ternauwernood van de lijn gehaald door Giorgio Chiellini. De bezoekers werd bovendien een strafschop onthouden en zagen een doelpunt wegens buitenspel worden afgekeurd.

Nadat Gianluigi Buffon nog redding had kunnen brengen op een inzet van Roberto Guana vond Adaílton in de blessuretijd toch nog de verdiende gelijkmaker. Bologna nam een vrije trap snel en via Giacomo Tedesco werd de Braziliaan bereikt.

Catania-AS Roma 1-1Lang leek Catania de overwinning te grijpen, maar in de blessuretijd maakte Daniele De Rossi voor AS Roma de gelijkmaker. In een spannend duel had Catania na 22 minuten de voorsprong genomen via Takayuki Morimoto. De Japanse aanvaller was het meest alert bij een chaotische situatie na een hoekschop.

De gelijkmaker van De Rossi was eveneens het gevolg van een scrimmage na een corner. De Romeinen verloren tijdens het duel nog wel Philippe Mexès en Marco Cassetti met blessures.