Kameroen na rode kaart Eto'o kansloos tegen Portugal

Portugal heeft zich goed hersteld van de blamage tegen de Kaapverdische Eilanden. Na de 0-0 van vorige week was de ploeg van bondscoach Carlos Queiroz met 3-1 te sterk voor Kameroen.

De tegenstander van Nederland op het WK speelde een verloren wedstrijd in Covilhã toen het na ruim een half uur binnen korte tijd enkele tegenslagen te verwerken kreeg. Raúl Meireles zette Portugal in de 32ste minuut op 1-0 en twee minuten later moest Kameroen met tien man verder, aangezien Samuel Eto'o binnen een minuut twee gele kaarten kreeg voorgehouden.

Kort na rust besliste Raúl Meireles met een schot van afstand de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg. Pierre Webó bracht de spanning in de 69ste minuut nog wel terug door de aansluitingstreffer binnen te koppen, maar het slotakkoord was voor Portugal. Op aangeven van Cristiano Ronaldo bepaalde Nani de eindstand in de 81ste minuut op 3-1 voor Portugal.

Kameroen is tijdens het WK samen met Denemarken, Japan en Nederland ingedeeld in Groep F. Voordat de club afreist naar Zuid-Afrika speelt de ploeg van bondscoach Paul Le Guen op zaterdag 5 juni nog een oefenwedstrijd in Belgrado tegen Servië.