Kameroen zeer moeizaam langs Zambia en Mulenga

Kameroen heeft met 3-2 gewonnen van Zambia. De ploeg had het zwaar en won met veel pijn en moeite van de ploeg die in Jacob Mulenga een grote uitblinker had.

Kameroen zeer moeizaam langs Zambia en Mulenga

Kameroen-coach Paul Le Guen hield Ajacied Eyong Enoh negentig minuten op de bank. Bij Zambia was Jacob Mulenga van FC Utrecht basisspeler. De aanstaande tegenstander van Oranje op het WK in Zuid-Afrika was de Afrika Cup matig begonnen met een 1-0 verlies tegen Gabon. Zambia was het toernooi gestart met een 1-1 gelijkspel tegen Tunesië.

Utrecht-spits Mulenga speelde een zeer sterke wedstrijd en was continu een plaag voor de defensie van de opponent. Zijn eerste wapenfeit, in de achtste minuut, was direct een treffer. De ervaren verdediger Rigobert Song kopte een voorzet tussen de eigen palen waar keeper Idriss Kaméni met een reflex nog een hand tegen kreeg. Via de paal belandde de bal voor de voeten van Mulenga die eenvoudig kon scoren.

De Ontembare Leeuwen hadden moeite in de wedstrijd te komen en mochten niet klagen dat ze met een minimale achterstand de kleedkamer opzochten voor rust. Rainford Kalaba was twee keer dicht bij een treffer en bij zijn tweede poging, een vrije trap, verzuimde Christopher Katongo van dichtbij en met Kaméni op de grond de 2-0 binnen te tikken.

Pas na rust slaagde de favoriet voor de eindzege, Kameroen, erin wat gevaar te stichten. Song leek te scoren, maar de verdediger kopte, nét in buitenspelpositie, raak. In de 68ste minuut viel wel de gelijkmaker. Geremi plaatste een voorzet die te dicht bij keeper Kennedy Mweene was. De goalie van Zambia ging echter vreselijk in de fout. In plaats van te vangen, werkte hij de bal in eigen doel.

Vier minuten later kwam Kameroen aan de leiding. Een voorzet van Gilles Binya werd door de Zambiaanse verdediging niet goed verwerkt, de praktisch onzichtbare Samuel Eto'o pikte op met de borst en rondde beheerst af. Op het moment dat het leek dat Zambia op apegapen lag, ontsnapte Mulenga nog maar een keer. De spits denderde het strafschopgebied binnen en werd door Kaméni neergehaald. Katongo schoot de penalty prima binnen.

Vier minuten voor tijd stelde Mohammadou Idrissou alsnog de zege veilig voor Kameroen. Een voorzet van Geremi vond het hoofd van de aanvaller van SC Freiburg. In de slotfase kon zelfs de zeer sterke Mulenga niet voorkomen dat zijn ploeg een nederlaag leed.

Kameroen klimt door de zege naar de tweede plaats in de poule. Met drie punten heeft het een punt minder dan Gabon. Tunesië is derde met twee punten en het dappere Zambia staat laatste met een punt.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang €50 aan Free Bets!","odd":"€50","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bef2bac3-e181-478e-bd29-555dbd7b243d","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+).","textMobile":"Plaats je eerste weddenschap van min. €10 en profiteer op de dag van Nederland - Turkije van deze welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's