Kampioenentrainer Alonso wil niets weten van favorietenrol

Reacties

Jarenlang waren de voorspellingen over het kampioenschap in de Bundesliga tamelijk eentonig: amper een expert kon om Bayern München heen. Nu Bayer Leverkusen dit voorjaar met overmacht de schaal binnenhaalde, tippen veel mensen Die Werkself om de titel te prolongeren. Trainer Xabi Alonso wil de favorietenrol niet hebben.

Kampioenentrainer Alonso wil niets weten van favorietenrol
© Pro Shots
Borussia Mönchengladbach
Borussia Mönchengladbach
2 - 3
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

'Dat betekent niks', tekent Kicker op uit de mond van de Baskische coach, als het gaat over de prominenten die zijn ploeg opnieuw bovenaan verwachten. 'Ik zie ons niet als favoriet, voor mij is dat gewoon Bayern München. Waarom? Nou, omdat zij Bayern zijn! De selectie, de geschiedenis, voor mij is het duidelijk', aldus de ex-speler van Der Rekordmeister. 'Ons doel is om bij de eerste vier te eindigen.'

Het is in Duitsland traditie dat de landskampioen het seizoen opent op vrijdagavond, dus voor het eerst sinds 2012 komt Bayern München niet in actie op de eerste avond van de competitie. Leverkusen trapt af met een uitwedstrijd bij Borussia Mönchengladbach. Alonso waarschuwt zijn troepen dat de successen van vorig seizoen inmiddels geen waarde meer hebben.

'We hebben een goede ploeg, maar het gaat wedstrijd voor wedstrijd. We beginnen allemaal weer op nul, en we moeten maar zien wat we kunnen bereiken. Nu moeten we het seizoen goed beginnen, zodat het goede gevoel er weer is', aldus Alonso. Bayern, de enige club in de Bundesliga die openlijk aangeeft voor de titel te gaan, begint zijn jacht op de schaal aanstaande zondag met een uitbeurt bij VfL Wolfsburg.

Bekijk hier al onze video's
Meer Bayer Leverkusen
Meer over Bayer Leverkusen
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.