Rond Harry Kane is het deze zomer nog geen dag rustig geweest en dat zal zondag niet anders zijn. Bij uitzondering gaat het dan niet om transfergeruchten, maar als vanouds weer om goals: Kane besliste een oefenwedstrijd van zijn club Tottenham Hotspur met vier goals.

Tottenham Hotspur
5 - 1
Sjachtar Donetsk

Shakhtar Donetsk was de sparringpartner voor Spurs tijdens de eerste wedstrijd in eigen stadion onder de nieuwe manager Ange Postecoglou. Enkele minuten voor de rust was Kane de man die vanaf de strafschopstip voor 1-0 zorgde, al gingen de beide ploegen op gelijke hoogte aan de thee na de gelijkmaker van Kevin Kelsey.

Binnen tien minuten in het tweede helft had de dertigjarige spits de wedstrijd beslist. De aanvaller kopte de 2-1 binnen en was het eindstation voor het derde doelpunt. Om het af te leren maakte hij in de slotfase zijn vierde treffer, gevolgd door een publiekswissel.  In de slotfase was Dane Scarlett, de man die Kane verving, nog verantwoordelijk voor het vastleggen van de eindstand: 5-1.

Of de staande ovatie een afscheid is, valt te bezien: met de interesse van Bayern München is het nog maar de vraag of Kane nog een speler van de withemden is bij de volgende thuiswedstrijd, over dertien dagen tegen Manchester United. Tot die tijd speelt Tottenham nog een oefenwedstrijd bij Barcelona om de Joan Gamper-trofee en de openingswedstrijd van de competitie op bezoek bij stadgenoot Brentford.