'Kanonnenvoer' kan zich Van Nistelrooij maar al te goed herinneren

Reacties

Manchester United-keeper Tom Heaton kan zich huidig assistent-coach Ruud van Nistelrooij maar al te goed herinneren. De nu 38-jarige Engelsman was in zijn jeugd 'kanonnenvoer' voor de spits.

'Kanonnenvoer' kan zich Van Nistelrooij maar al te goed herinneren
© Pro Shots

Heaton keepte in het hoogste jeugdelftal van Man Utd op het moment dat Van Nistelrooij als spits binnenkwam op Old Trafford. De Nederlander maakte dankbaar gebruik van de gretigheid van Heaton, die op doel stond tijdens de extra afwerkoefeningen van Van Nistelrooij. 'Ik heb tegen behoorlijk wat spitsen gestaan, maar hij is de beste afmaker die ik ooit heb gezien', haalt Heaton herinneringen op in The Telegraph.

Voor Heaton waren de trainingssessies niet altijd even leuk. Hij was kanonnenvoer. 'Ik was bijna irrelevant als doelman, het maakte niet uit waar in het doel ik stond. Hij schoot de bal zoals een darter zijn pijl gooit, je kon gewoon geen redding verrichten.' Ondanks dit 'jeugdtrauma' is Heaton erg blij dat Van Nistelrooij is aangesloten in de staf van manager Erik ten Hag.

'Het is geweldig', aldus de derde keeper van Man Utd. 'Zijn oog voor detail is fantastisch. Je zou denken dat zo'n clublegende soms zijn gezicht laat zien, maar hij gaat echt diep op de materie in.' Van Nistelrooij stapte deze zomer samen met René Hake in bij Man Utd, dat momenteel midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zit. Real Betis en Liverpool zijn de komende oefentegenstanders, voordat er op 10 augustus tegen Manchester City wordt gespeeld om het Community Shield.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.