Kansloos Feyenoord krijgt Duitse dreun in Champions League

Reacties

Feyenoord hoopte na een teleurstellende start van het seizoen goed voor de dag te komen in de Champions League. Een magische avond bleef uit, want Bayer Leverkusen was donderdag veel te sterk en trakteerde de Rotterdammers op een kansloze nederlaag.

Kansloos Feyenoord krijgt Duitse dreun in Champions League
Feyenoord
Feyenoord
0 - 4
Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen

Eerder deze week maakte PSV op bezoek bij Juventus kennis met de keiharde wetten van de Champions League. Met Bayer Leverkusen ontving ook Feyenoord een tegenstander van formaat. Dat is een understatement. Onder leiding van Xabi Alonso veroverde Leverkusen vorig seizoen voor het eerst in de historie de landstitel. In de Europa League ging het pas in de finale mis.

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen Leverkusen ging het vooral over de formatie van Feyenoord. Zouden de Rotterdammers starten in een 4-4-2-formatie? Of toch een variant op 4-3-3? Voor die vraag fatsoenlijk kon worden beantwoord, hadden de bezoekers al toegeslagen. Florian Wirtz strafte in de vijfde minuut een foute inspeelpass van Ramiz Zerrouki genadeloos af en maakte zijn eerste doelpunt in de Champions League (0-1, bekijk doelpunten onder het verslag).

Dat was een vroege tegenvaller voor Feyenoord, dat na het openingsdoelpunt naar voren trok. Onder aanvoering van de bedrijvige debutant Hwang In-Beom leverde dat optisch gevaar op, maar de doelpunten vielen aan de andere kant. Leverkusen toonde zich dodelijk effectief en liep nog voor rust hard weg. Eerst stelde Jeremie Frimpong twee keer een ploeggenoot in staat om te scoren (Álex Grimaldo en opnieuw Wirtz), daarna speelde Timon Wellenreuther een ongelukkige rol. De doelman van Feyenoord werkte een kopbal van Edmond Tapsoba in eigen doel (0-4).

Door het Duitse kwartet aan doelpunten was de angel uit de wedstrijd gehaald. Feyenoord ging op zoek naar eerherstel, deed dat verdienstelijk, maar slaagde er niet in om Lukás Hrádecký te verschalken. Een doekje voor het bloeden was dat Feyenoord wegbleef van een Nederlands record. De grootste nederlaag in de Champions League blijft op naam staan van Ajax, dat twee seizoenen terug in eigen huis met 1-6 onderuitging tegen Napoli.

Omdat Dinamo Zagreb woensdag nog harder onderuitging (9-2 tegen Bayern München), hoeft Feyenoord de rode lantaarn in ieder geval niet met zich mee te zeulen. Woensdag 2 oktober krijgen de Rotterdammers kans op revanche. Dan gaat de ploeg van Brian Priske op bezoek bij Girona, de werkgever van Arnaut Danjuma, Daley Blind, Donny van de Beek en Gabriel Misehouy.

Bekijk hier de doelpunten

0-1 Wirtz

0-2 Grimaldo

0-3 Wirtz

0-4 Wellenreuther (ed)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.