Schlemielige rode kaart Kaplan leidt nederlaag Jong Ajax in

De rentree van Ahmetcan Kaplan bij Jong Ajax is dinsdagavond uitgelopen op een mislukking. De verdediger zag in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Jong AZ op slag van rust een rode kaart. Na rust verspeelden de jonge Amsterdammers hun voorsprong. FC Volendam won in de andere wedstrijd van FC Dordrecht.

Jong Ajax
Jong Ajax
1 - 2
Jong AZ
Jong AZ

De wedstrijd op De Toekomst had weinig spektakel gehad tot de blessuretijd van de eerste helft aanbrak. Jaydon Banel zette de ploeg van Frank Peereboom op 1-0, maar zowat meteen na de aftrap ging het mis voor Kaplan. Hij schatte een lange bal van Jong AZ verkeerd in, waarna hij in de ogen van scheidsrechter Wouter Wiersma een overtreding maakte op Lequincio Zeefuik.

Zeefuik hield in, Kaplan maakte daardoor eventjes contact, waarna de arbiter Kaplan resoluut naar de kleedkamer stuurde met een tweede gele kaart. Een slechte rentree voor de jonge Turk nadat hij een maand geblesseerd was geweest, al kwam het uiteindelijk nog een heel klein beetje goed. Zeefuik zag zijn strafschop namelijk knap gekeerd worden door Jong Ajax-goalie Charlie Setford.

Het bleek uitstel van executie. In de tweede helft had Jayden Addai het op zijn heupen. De aanvaller raakte al de paal voordat hij de 1-1 achter Setford ramde. Even later besliste hij het jeugdduel in Alkmaars voordeel. Lucas Jetten haalde hem onderuit in de zestien, de tweede penalty van de avond was aan Addai wél besteed. Zo schonk hij Jong AZ de zege.

FC Volendam
FC Volendam
2 - 0
FC Dordrecht

Na een slechte start heeft FC Volendam de smaak te pakken. Robert Mühren en Bilal Ould-Chikh zorgden in de eerste helft al voor een veilige marge tegen FC Dordrecht. De degradant klimt zodoende naar de twaalfde plek op de ranglijst, een plekje onder Dordrecht. Beide ploegen hebben hierna een zware opdracht: Dordrecht ontvangt Excelsior, Volendam bezoekt koploper Helmond Sport.