Karsdorp krijgt eerste basisplaats bij PSV, ook Lang start tegen AZ

Reacties

Rick Karsdorp maakt zaterdag zijn basisdebuut in het shirt van PSV. Peter Bosz heeft ook een basisplaats ingeruimd voor Noa Lang. De koploper van de Eredivisie gaat om 18.45 uur op bezoek bij AZ.

Karsdorp krijgt eerste basisplaats bij PSV, ook Lang start tegen AZ
AZ
AZ
39'
0 - 2
PSV
PSV

PSV pikte Karsdorp vorige maand transfervrij op. De rechtsback is inmiddels fit genoeg voor een basisplaats. Dat is ook nodig, want door het ontbreken van Matteo Dams (geschorst) verhuist Mauro Júnior naar de linkerkant. Olivier Boscagli en Ryan Flamingo vormen opnieuw het hart van de Eindhovense verdediging.

Op het middenveld keert Jerdy Schouten terug. De middenvelder moest het duel met Sparta en de interlandperiode met het Nederlands elftal aan zich voorbij laten gaan. Schouten speelt in de rug van Ismael Saibari en Guus Til. In de voorhoede wordt Luuk de Jong geflankeerd door Lang en Johan Bakayoko, die het tegen Sparta beiden nog moesten doen met een invalbeurt. Hun terugkeer in het elftal gaat ten koste van Malik Tillman - die in de nacht van dinsdag op woensdag nog in actie kwam met de Verenigde Staten - en Ivan Perisic.

Ook Peter Bosz is van de partij in het AFAS Stadion. De aanklager wilde de trainer van PSV voor één duel schorsen vanwege opmerkingen over Danny Makkelie, maar de tuchtcommissie besloot over te gaan op een voorwaardelijke straf.

Opstelling PSV: Benítez; Karsdorp, Flamingo, Boscagli, Mauro Júnior; Schouten, Saibari, Til; Bakayoko, De Jong, Lang.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.