Kassa rinkelt ook in Alkmaar nu Koopmeiners-deal eindelijk rond is

Reacties

AZ pikt een heel aardig graantje mee van de transfer van Teun Koopmeiners van Atalanta naar Juventus. De Alkmaarders bedongen een doorverkooppercentage van tussen de tien en twintig procent. Ook komt er een flinke solidariteitsbijdrage naar het AFAS Stadion. In totaal krijgt AZ tussen de 6,25 en tien miljoen euro.

Kassa rinkelt ook in Alkmaar nu Koopmeiners-deal eindelijk rond is
© Pro Shots

Het doorverkooppercentage wordt uitgekeerd over de winst die Atalanta heeft gemaakt. De kale transfersom is 51,3 miljoen euro, blijkt uit informatie van Juventus. Als je daar de veertien miljoen aftrekt die La Dea in 2021 betaalde, blijft er 37,3 miljoen over. Het afgesproken percentage ligt tussen de tien en twintig procent, dus AZ krijgt tussen de 3,75 en 7,5 miljoen euro.

Dan is er nog de solidariteitsbijdrage. Koopmeiners speelde alle relevante jaren bij AZ, dus strijkt de club de volledige vijf procent op. Dat is nog ruim 2,5 miljoen. Zodoende is AZ in het minst gunstige geval verzekerd van 6,25 miljoen, in hun ideale scenario stroomt er tien miljoen de clubkas in.

Het bedrag zou zelfs nog hoger kunnen zijn, afhankelijk van afspraken over de bonussen die Atalanta nog kan toucheren vanuit Turijn. De inhoud daarvan is echter niet bekend.

Bekijk hier al onze video's
Meer AZ
Meer over AZ
Meer T. Koopmeiners
Meer over T. Koopmeiners
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.