Kassa voor De Graafschap door verkoop Huntelaar

De overgang van Klaas Jan Huntelaar van AC Milan naar Schalke 04 is bij De Graafschap met gejuich ontvangen. De Achterhoekse spits, die onlangs voor veertien miljoen euro de overstap maakte naar de Bundesliga, speelde in zijn jeugd zes seizoenen voor de Doetinchemse club.

Kassa voor De Graafschap door verkoop Huntelaar

Daardoor heeft De Graafschap recht op een deel van de transfersom. Naar verluidt gaat het om ongeveer 200 duizend euro. 'Het exacte bedrag weet ik niet, maar daar bestaat een bepaalde formule voor', zegt directeur voetbalzaken Leen Looyen. 'Het is in ieder geval mooi meegenomen, aangezien we bezig zijn om de laatste tekorten weg te werken. Mochten we een extra buffertje opbouwen, dan zouden we dat in de winterstop kunnen gebruiken voor nieuwe spelers, mocht dat nodig zijn.'

Overigens gaat De Graafschap op korte termijn rond de tafel met Jordy Buijs (21) en Hugo Bargas (23), om van gedachten te wisselen over verlenging van hun aflopende contract. De verdedigende middenvelder Buijs is bezig aan zijn vierde seizoen in Doetinchem en uitgegroeid tot een belangrijke spelverdeler, terwijl de Argentijnse aanvaller Bargas vorig seizoen met zestien doelpunten clubtopscorer was.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen