Kayserispor wil Gerets als opvolger van Arveladze halen

Kayserispor heeft uitermate snel gehandeld na het opstappen van trainer Shota Arveladze. De gesprekken met Erik Gerets bevinden zich in de afrondende fase.

Kayserispor wil Gerets als opvolger van Arveladze halen

Gerets werd onlangs aan de kant gezet als bondscoach van Marokko omdat het uitzicht op deelname aan het toernooi om de Afrika Cup na de 2-0 nederlaag tegen Mozambique flink vertroebeld was. De voormalige verdediger van onder meer PSV moet, mits de partijen eruit komen, Kayserispor weer op het goede spoor zien te krijgen.

Arveladze, de Georgische ex-spits van onder meer AZ en Ajax, bezette met de club de voorlaatste plaats met slechts vier punten uit zes duels. De 4-0 nederlaag van zondag tegen Gençlerbirligi bleek voor hem de druppel. Zodoende richtte de club van Diego Biseswar en Ömer Bayram de pijlen op de Belgische coach.

De huidige prestaties van Kayserispor staan in schril contrast met de eindklassering van de twee voorgaande seizoenen onder Arveladze. Sinds zijn komst in het seizoen 2010/11 werd hij met Kayserispor zesde en elfde. De Turkse club was voor hem zijn eerste klus als hoofdtrainer, nadat hij bij AZ al even assistent was geweest.

Gerets heeft bij het uitgebreide rijtje clubs dat hij als trainer versleet, ook al een Turkse club staan. Tussen 2005 en 2007 was hij technisch eindverantwoordelijke bij Galatasaray. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's