Keane schiet Spurs in extra tijd langs Braga

Robbie Keane zorgde er met een doelpunt in blessuretijd voor dat Tottenham Hotspur met een 3-2 voorsprong op Sporting Braga terugkeert naar Londen.

De kwartfinale is voor de mannen van coach Martin Jol binnen handbereik. The Spurs boekten hun zevende opeenvolgende zege in het toernooi om de UEFA Cup. De Londenaren beslisten het duel in de tweede helft.

Na een 0-0 ruststand zorgden Keane en Dimitar Berbatov ervoor dat Tottenham na 72 minuten een 2-0 voorsprong had. Braga knokte zich snel terug via treffers van Paulo Jorge en Zé Carlos. Maar in blessuretijd tikte Keane op aangeven van Didier Zokora de 3-2 op het scorebord.

'Ik denk dat 2-2 een onrechtvaardige uitslag was geweest', verklaarde Jol. 'Dat zou een goed resultaat zijn geweest, maar er was slechts één ploeg die verdiende te winnen: Spurs. Voor rust creëerden we talloze kansen, elke aanval was gevaarlijk. Robbie Keane maakte het verschil.'