Keane vindt nonchalance bij Engelse internationals onbegrijpelijk

Reacties

Roy Keane heeft zich geërgerd aan het spel van verschillende Engelse internationals in de Nations League-wedstrijd tegen Ierland. De oud-middenvelder van Manchester United vond de 'arrogante' houding van verschillende spelers misplaatst.

Keane vindt nonchalance bij Engelse internationals onbegrijpelijk
© Pro Shots
Ierland
Ierland
0 - 2
Engeland
Engeland

Engeland won zaterdag met 0-2 van Ierland door goals van twee spelers met Ierse roots. Zowel Jack Grealish als Declan Rice kwam tot scoren in Dublin. Waar interim-bondscoach Lee Carsley tevreden was na de overwinning in zijn debuutwedstrijd als voorlopige vervanger van Gareth Southgate, was Roy Keane als analist bij ITV veel kritischer.

'Engeland was dominant in de eerste helft en in de rust hebben we ze ook geprezen. Ze maakten de juiste keuzes en er was veel beweging, maar in de tweede helft was het tegenovergestelde het geval', zei de 53-jarige Ier die zelf tot 67 interlands kwam. 'Engeland was verschrikkelijk in de tweede helft. Spelers gingen voor zichzelf spelen, bleven te lang aan de bal en probeerden op te vallen met rare passjes', ging Keane verder.

Volgens hem heeft Engeland een kans laten liggen om een grote uitslag neer te zetten. Het zwakke Ierland had volgens Keane makkelijk met grote cijfers aan de kant kunnen worden geschoven. Bij invallers als Morgan Gibbs-White, Angel Gomes en Eberechi Eze leek volgens hem ook het besef te missen dat ze krediet konden opbouwen met een sterk optreden. Keane: 'Zelfs de invallers sjokten maar wat over het veld, met een bepaalde arrogantie. Als je op dat veld staat, had je zeker als aanvallende speler moeten beseffen dat er kansen lagen en dat er nog makkelijk gescoord had kunnen worden. Ierland speelde als een verslagen team.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.