Keeper afgelost als oudste doelpuntenmaker in Braziliaanse Série A

Reacties

De Série A heeft sinds donderdagnacht een nieuwe recordhouder. Middenvelder Nenê maakte op 43-jarige leeftijd een doelpunt op het hoogste niveau van Brazilië en is daarmee de oudste ooit die scoorde in de Série A. Het record lag bijna tien jaar in handen van een doelman.

Keeper afgelost als oudste doelpuntenmaker in Braziliaanse Série A
© Pro Shots
In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Rogério Ceni maakte in zijn tijd als keeper ook naam als doelpuntenmaker. Namens São Paulo nam hij de nodige vrije trappen en strafschoppen, vaak met succes. In totaal maakte hij 131 doelpunten voor de Braziliaanse club, op 13 augustus 2015 was de keeper 42 toen hij zijn laatste doelpunt in de Série A maakte.

Nenê, met een verleden bij clubs als Alavés, Celta de Vigo, AS Monaco en Paris Saint-Germain, ging daar donderdagnacht dus overheen op 43-jarige leeftijd. In de competitiewedstrijd Internacional - Juventude verschalkte hij Inter-keeper Sergio Rochet (ex-AZ) vlak voor rust. Helaas voor de routinier op het middenveld leverde zijn doelpunt geen overwinning op, Internacional won met 2-1.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.