Kjaer stopt als international: hoogte- en absoluut dieptepunt op EK 2020

Reacties

Simon Kjaer is gestopt als international van Denemarken. De centrumverdediger was een korte periode recordinternational van de Denen, met 132 interlands.

Kjaer stopt als international: hoogte- en absoluut dieptepunt op EK 2020
© Pro Shots

Kjaer kondigt het stoppen via social media aan. 'Iedereen bedankt, met name de geweldige Deense fans, voor alles wat we bereikt hebben. Het is altijd een eer en een privilege geweest om voor Denemarken uit te komen.'

Met 132 interlands ging Kjaer het EK in als recordinternational, maar tijdens het eindtoernooi werd hij gepasseerd door Christian Eriksen. Het afscheid van de centrumverdediger heeft een heel klein zwart randje, omdat hij op het EK niet in actie kwam voor de Deense ploeg. In aanloop naar het eindtoernooi kwam hij wel in actie, de oefeninterland tegen Noorwegen was zijn laatste cap voor Denemarken.

Kjaer was op vijf eindtoernooien actief namens de Denen. Hij maakte minuten op de WK's van 2010, 2018 en 2022 en speelde op de EK's van 2012 en 2020. Dit jaar kreeg hij dus geen speeltijd bij de nationale ploeg, maar was hij wel aanwezig in Duitsland als selectielid.

Het hoogte- en meteen ook dieptepunt maakte Kjaer als international mee tijdens het EK van 2020. Denemarken bereikte knap de halve finale van het toernooi, dat op verschrikkelijke wijze begon. Landgenoot Eriksen kreeg tijdens de openingswedstrijd tegen Finland een hartstilstand, Kjaer werd na afloop van deze verschrikkelijke gebeurtenis geroemd om zijn handelswijze. Het leverde Kjaer samen met de medische staf van Denemarken de UEFA President's Award op.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.