KKD blijft verrassen: Helmond Sport aan kop, Excelsior vernedert ADO in Den Haag

Reacties

De Keuken Kampioen Divisie blijft verrassen. Helmond Sport neemt door de zege op VVV-Venlo de koppositie tijdelijk over van TOP Oss, terwijl FC Dordrecht eenvoudig won van SC Cambuur. Vitesse kreeg met het gelijkspel te weinig tegen FC Eindhoven, terwijl Excelsior hard uithaalde tegen ADO Den Haag. 

KKD blijft verrassen: Helmond Sport aan kop, Excelsior vernedert ADO in Den Haag
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
1 - 1
FC Eindhoven
FC Eindhoven

Daan Huisman liet Vitesse deze zomer na twaalf jaar achter zich om het avontuur aan te gaan bij FC Eindhoven, dat met zes punten uit twee duels goed aan het seizoen was begonnen. Na een klein half uur kwam de middenvelder met Eindhoven op achterstand in Arnhem, nadat Giovanni van Zwam omver gelopen werd in de zestien. Alexander Büttner schoot de penalty feilloos tegen de touwen.

Direct na de thee stelde Huisman eerst Sven Blummel in staat om te scoren, maar zijn poging eindigde in het zijnet. Vervolgens werd Huisman in de zestien naar beneden getrokken en versierde daarmee een penalty. Hoewel hij die héél graag zelf wilde benutten, ging Boris van Schuppen volgens afspraak achter de bal staan. Hoewel hij de bal niet helemaal goed raakte, had hij een heel fraaie panenka in huis (1-1). Vitesse drong aan, raakte via Mathijs Tielemans de lat en Andy Visser zag een goal afgekeurd worden vanwege buitenspel, maar scoorde niet. Om tijd te rekken werd Huisman naar de kant gehaald: ondanks dat hij nu een ander shirt droeg, kreeg hij applaus van de fans in het Gelredome.

ADO Den Haag
ADO Den Haag
0 - 5
Excelsior
Excelsior

Met drie goals in zijn eerste drie wedstrijden was Richie Omorowa de held van Excelsior tot dusver, maar begon het duel in Den Haag als absolute schlemiel. Seydou Fini had alles en iedereen gepasseerd met een fraaie individuele actie en schoot binnen, maar op de doellijn raakte Omorowa de bal nog aan: buitenspel en géén goal. Amper een minuut later was het alsnog raak voor de Rotterdammers: Noah Naujoks schoot door de benen van Tim Coremans uit een aanval waar uitblinker Fini opnieuw bij betrokken was.

Hoewel ADO Den Haag zeker aan het begin van de tweede helft veel sterker was dan de Rotterdammers, tikte Omorowa ook in zijn vierde wedstrijd een bal tegen de touwen die wél op de borden bleef staan. Na slecht opbouwen van ADO Den Haag werd de spits simpel in stelling gebracht: 0-2. Die tik was de thuisploeg fataal, want enkele minuten later was het duel beslist na de goal van Cedric Hatenboer.

Mike van Duinen strooide met zijn eerste goal sinds 1.346 dagen tegen zijn oude club vlak voor tijd nog wat extra zout in de wonden; juichen deed hij dan ook niet. Jerolldino Bergraaf deed dat wel na de vijfde goal, maar het was zijn eerste goal een dag na het tekenen van zijn eerste profcontract.

FC Dordrecht
FC Dordrecht
2 - 0
SC Cambuur
SC Cambuur

Wat is er aan de hand met SC Cambuur? De formatie van Henk de Jong maakte dit seizoen slechts één doelpunt tot dusver en zag deze week ook nog eens Milan Smit, de topscorer van vorig jaar vertrekken. Dus toen het na ruim een kwartier al met 2-0 achterstond in Dordrecht, speelden de Leeuwarders min of meer al een verloren wedstrijd.

Vooral de goal van Joep van der Sluijs was veelzeggend voor de situatie van Cambuur: uit een hoekschop van de ploeg van De Jong kon de oud-Feyenoorder van de ene kant van het veld naar de andere lopen, waar de verdedigers van de bezoekers onderuit gingen als hardlopers op een ijsbaan. De Jong wisselde in de eerste helft en in de pauze, maar wat hij ook probeerde: Cambuur heeft hij vooralsnog niet aan de praat gekregen. Bovendien liep Bryant Nieling diep in blessuretijd nog tegen een directe rode kaart aan vanwege natrappen. Ben Scholte reageerde woedend en ging met een tweede gele kart ook van het veld.

Helmond Sport
Helmond Sport
3 - 0
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Het KKD-seizoen is er vooralsnog niet een van de gevestigde clubs, maar juist van die we vaker onderin tegenkomen, met onder meer TOP Oss, FC Eindhoven, Telstar én Helmond Sport bovenin. VVV-Venlo bungelt vooralsnog onderin, net als bijvoorbeeld de financieel sterkere clubs FC Volendam, SC Cambuur en Roda JC. En aan die verhoudingen is na het duel in Helmond niets veranderd. Een fantastische vrije trap van Lennerd Daneels vanaf ruim twtintig meter was het eerste verschil tussen beide teams.

De oud-PSV'er was een kwartier voor tijd opnieuw van grote afstand gevaarlijk, maar ditmaal lag Jan de Boer wel in de weg. Een paar minuten later was de keeper echter kansloos toen Anthony van den Hurk uit de counter kon scoren en het duel besliste. Het slotakkoord was voor Jonas Scholz, die binnenwerkte uit een vrije trap. De verhoudingen in de KKD blijven vooralsnog anders dan in de meeste voorgaande jaren.

Vr 30 aug.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Helmond Sport
5
3
2
0
8-3
+5
11
2
FC Den Bosch
5
3
1
1
11-4
+7
10
3
Excelsior
5
3
1
1
13-7
+6
10
4
De Graafschap
6
3
1
2
15-12
+3
10
* Actueel tot en met 16 sep. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.