Klap voor NAC, dat jonge revelatie Valerius lang kwijt lijkt te zijn

Reacties

NAC Breda heeft een dreun te verwerken gekregen. De promovendus ziet namelijk de grote revelatie van het seizoen wegvallen. Cherrion Valerius lijkt voorlopig uitgeschakeld met een knieblessure.

Klap voor NAC, dat jonge revelatie Valerius lang kwijt lijkt te zijn

Dat Valerius onderzocht wordt, is inmiddels door NAC al gecommuniceerd. Volgens welingelichte bronnen is de rechtsback (19) eerder deze week op het trainingsveld tijdens een onderlinge partij op het eerste oog flink geblesseerd geraakt. Woensdag moet een MRI-scan uitsluitsel geven over de ernst van de kwetsuur, maar de voortekenen zijn niet goed. Valerius verliet dinsdag op krukken aangeslagen het trainingscomplex. Binnen NAC wordt voorlopig niet meer op hem gerekend.

Valerius kende dit seizoen zijn grote doorbraak op het hoogste niveau. Trainer Carl Hoefkens gooide de jonge Rotterdammer dit seizoen tegen alle verwachtingen in voor de leeuwen. Dat pakte uitstekend uit. Valerius werd een publiekslieveling en leek nu al niet meer weg te denken uit de basisopstelling van NAC. Tijdens de laatste Eredivisie-speelronde vond de jongeling zich terug in het Elftal van de Week van VI.

Nu moet NAC het echter zonder Valerius stellen. Zondag gaan de Bredanaars op bezoek bij PEC Zwolle. Dan lijkt het de beurt aan Boyd Lucassen of Martin Koscelnik. Het ervaren duo kwam er door de doorbraak van Valerius niet meer aan te pas, maar moet nu het gemis op gaan vangen.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
Zo 20 okt.
16:45
NAC Breda
NAC Breda
Eredivisie

Stand Eredivisie 2024/2025

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
13
NAC Breda
8
3
0
5
6-14
-8
9
14
PEC Zwolle
8
2
2
4
8-11
-3
8
* Actueel tot en met 14 okt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.