Klinkende zeges voor Allardyce en Eriksson

Sam Allardyce en Sven Göran Eriksson begonnen sterk met hun nieuwe clubs. Maceo Rigters zat op de bank bij het winnende Blackburn.

Middlesbrough-Blackburn Rovers 1-2
Maceo Rigters zag vanaf de tribune hoe André Ooijer en George Boateng aan de aftrap begonnen. De jeugdinternational zag tevens dat zijn Blackburn een achterstand wegpoetste en won. Stewart Downing scoorde in de 31ste minuut met een lage vrije trap. Na rust hielpen twee invallers Blackburn aan de winst. Roque Santa Cruz zorgde koppend voor de 1-1. Matt Derbyshire hielp in de 79ste minuut de bezoekers aan de 2-1 zege door vanaf de rand van de zestien de bal achter Mark Schwarzer te krullen.

Everton-Wigan Athletic 2-1
Everton begon met een verdiende zege op Wigan, waar Mario Melchiot en Denny Landzaat aan de aftrap verschenen. Leon Osman zorgde halverwege de eerste helft met een rake kopbal voor 1-0. In de 75ste minuut verdubbelde Victor Anichebe het verschil met een intikker o-p aangeven van Andrew Johnson. Steven Pienaar viel in de 73ste minuut in, Andy van der Meyde bleef op de bank.

Bolton Wanders-Newcastle United 1-3
Sam Allardyce keerde met zijn nieuwe ploeg terug bij zijn vorige werkgever Bolton. Big Sam nam direct de punten mee. David Rozenahl werkte de bal in de veertiende minuut na een vrije trap van Charles N'Zogbia achter doelman Jussi Jääskeläinen. Tien minuten later was het Obafemi Martins die met een fraaie omhaal de Finse keeper kansloos liet. En diezelfde Martins tekende ook voor de derde goal van The Magpies, al had de Nigeriaan het geluk dat Amdy Faye zijn schot van richting veranderde.

West Ham United-Manchester City 0-2
Sven Göran Eriksson debuteerde bij City met een overwinning. Collega-nieuwkomers Rolando Bianchi en Geovanni maakten de doelpunten. Man City was de betere ploeg op Upton Park. In de achttiende minuut was het Bianchi, die de bal bij de tweede paal binnentikte na voorbereidend werk van de sterk spelende Elano. Vlak voor tijd besliste invaller Geovanni op aangeven van Nedum Onuoha het duel.

Derby County–Portsmouth 2-2
Het spektakel zat in het slot. Na goals van Matt Oakley en Mwaruwari Benjani (1-1) was het John Utaka die in de 83ste minuut Portsmouth op een 1-2 voorsprong zette. Een minuut later poetste Andy Todd die achterstand echter alweer weg met een prachtige vliegende kopbal.