Klopp komt met goed nieuws over Oranje-afwezige Gakpo

Reacties

Cody Gakpo wordt na de interlandbreak weer terugverwacht bij Liverpool. De aanvaller ontbreekt in de selectie van het Nederlands elftal door blessureleed, maar Liverpool-trainer Jürgen Klopp had vrijdag goed nieuws te melden.

Klopp komt met goed nieuws over Oranje-afwezige Gakpo
Nederland
Nederland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk
Griekenland
Griekenland
0 - 1
Nederland
Nederland

Gakpo kampt met een knieblessure, maar er is niets kapot. Daardoor is de verwachting dat Gakpo in enkele weken weer aansluit bij de selectie van Liverpool.

Net voor rust was Gakpo nog trefzeker voor Liverpool tegen Tottenham Hotspur afgelopen weekend, maar kort daarna moest hij zich laten wisselen door een blessure. Hij verliet het stadion met een kniebrace. 'Cody heeft een goede kans dat hij terugkomt', aldus Klopp vrijdagmiddag. 'Hij is al uit de brace en loopt hier normaal rond. Dus uit alle zeer, zeer slechte kansen en mogelijkheden qua blessures, hadden we bijna de beste, maar hij is nog steeds geblesseerd.'

Een aantal medische onderzoeken wees eerder al uit dat Gakpo enkele weken niet inzetbaar is. Daardoor kon bondscoach Ronald Koeman geen beroep op hem doen in de komende interlandperiode.

Gakpo was dit seizoen in zeven competitiewedstrijden voor Liverpool goed voor twee doelpunten. In de vorige interlandperiode van het Nederlands elftal was de voormalig PSV'er nog zeer belangrijk. Zowel in de wedstrijd tegen Griekenland als in het duel met Ierland was hij trefzeker.

EK-kwalificatie

Stand Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.