Klopp legt uit wat er bij Liverpool fout ging na 'perfecte eerste helft'

Jürgen Klopp wist niet goed waar hij moest beginnen na de afgang van Liverpool tegen Real Madrid (2-5). 'We konden niet meer op het juiste spoor komen.'

Liverpool
Liverpool
2 - 5
Real Madrid
Real Madrid

Liverpool leek een geweldige avond tegemoet te gaan, maar verliet met het schaamrood op de kaken het veld. 'Het begin was uitstekend. Dat is Liverpool in een notendop. Perfect, precies zoals we wilden spelen. naast de goals was de hele eerste helft goed', blikte Klopp terug voor de camera van BT Sport. 'Het eerste doelpunt kwam omdat we te hoog stonden, het tweede doelpunt is slapstick. Dat mag niet gebeuren, maar kan wel gebeuren.'

Wat zich na rust afspeelde, was iets waar Klopp al bang voor was. 'Als het 2-3 wordt, helpt dat niet tegen een ploeg die uitstekend is in de tegenaanval. We konden niet meer op het juiste spoor komen. Je moet de volle vijfennegentig minuten spelen zoals in de eerste helft, maar dan heb je het momentum weer nodig. Na de 2-3 gebeurde het tegenovergestelde. Zij kregen meer vertrouwen en maakten mooie goals.'

Vreemde momenten
Klopp wees vervolgens ook naar de slordigheden van zijn ploeg. 'De enige manier waarop je het spel kunt vertragen, is door de bal in bezit te houden. We begonnen de tweede helft met veel balverlies op vreemde momenten. Wat nu? We gaan daarheen en spelen een voetbalwedstrijd. Het wordt een enorme uitdaging. Maar we moeten eerst in de Premier League spelen en ervoor zorgen dat we leren van deze wedstrijd.'