Klopp zwicht voor aanbod van Red Bull en slaat nieuwe weg in

Reacties

Jürgen Klopp heeft een nieuwe baan gevonden. De 57-jarige Duitser gaat als 'Global Head of Soccer' aan de slag bij Red Bull. 

Klopp zwicht voor aanbod van Red Bull en slaat nieuwe weg in
© Pro Shots

Klopp trok afgelopen zomer de deur na negen jaar de deur achter zich dicht op Anfield. Arne Slot volgde hem op als manager van Liverpool en leidde The Reds meteen naar de koppositie van de Premier League. Klopp begon ondertussen aan een sabbatical. Die eindigt na de jaarwisseling, want de voormalig manager heeft zijn handtekening gezet onder een langdurig contract bij Red Bull.

Vanaf 1 januari 2025 wordt Klopp verantwoordelijk voor de strategie van de verschillende clubs van het concern, zoals RB Leipzig en Red Bull Salzburg. Bij de Oostenrijkers staat Pepijn Lijnders, jarenlang de assistent van Klopp op Anfield, aan het roer. De bedoeling is dat Klopp de filosofie van de Red Bull-clubs gaat doorontwikkelen. Zijn netwerk komt bovendien goed van pas.

Vertrekclausule
In zijn contract heeft Klopp naar verluidt een vertrekclausule laten opnemen. Benadert de DFB hem om bondscoach van Duitsland te worden, dan kan hij direct onder zijn verbintenis uit. De huidige bondscoach van de Duitsers is Julian Nagelsmann, wiens contract nog doorloopt tot medio 2026.

Voor zijn dienstverband bij Liverpool was Klopp trainer van FSV Mainz 05 en Borussia Dortmund. Op zijn palmares prijken onder meer landstitels in Duitsland (2) en Engeland en de eindzege in de Champions League, de FA Cup en de DFB-Pokal. 

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Klopp
Meer over J. Klopp
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.