Klose moet goals Lazio garanderen tegen sterk Inter

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de zeventiende speelronde is dat het duel tussen Lazio en Internazionale van zaterdagavond (20.45 uur).

Klose moet goals Lazio garanderen tegen sterk Inter


LAZIO
Klassering 4de plaats (30 punten uit 16 duels)

Vorm Door een mindere serie eind oktober heeft Lazio, na een uitstekende start, zijn plaats in de topdrie moeten afstaan aan Internazionale. Maar onder meer dankzij elf punten uit de laatste vijf competitiewedstrijden blijft de formatie van trainer Vladimir Petkovic in de race voor de bovenste plaatsen. Bij Lazio krijgen vooral spits Miroslav Klose en de kort daarachter voetballende Hernanes de credits voor hun productieve meerwaarde. Anderzijds is de tweevoudige kampioen óók defensief sterk. De laatste vijf thuisduels in officieel verband stond de achterhoede maar drie treffers toe.

Opvallend Petkovic laat doorschemeren Miroslav Klose sowieso vanaf de aftrap te laten beginnen. De laatste competitiewedstrijd tegen Bologna (0-0) fungeerde de Duitse routinier als invaller. Prompt kwam Lazio tot geen enkele doelgerichte kans. Daarmee herhaalde zich de geschiedenis. Want het enige duel waarin Klose ontbrak, Catania-uit, ging met 4-0 verloren. En tijdens de met 0-1 verloren thuiswedstrijd tegen Genoa eind september was hij eveneens invaller.

Afwezigen Kozak, Cavanda (beiden geschorst), Floccari, Ederson, Brocchi, Zárate, Dias, Rocchi.

INTERNAZIONALE
Klassering 2de plaats (34 punten uit 16 duels)

Vorm Ondanks alle perikelen rondom Wesley Sneijder kan Internazionale spreken van een sportief prima jaar in de Serie A. Na een moeizame start kende de Milanese grootmacht fraaie successen, zoals de winst op titelverdediger Juventus (1-3), een zege op AC Milan (0-1), terwijl vorige week ook Napoli (2-1 winst) op de knieën ging. Toch is na die historische zege bij Juve op 3 november 2012 de vorm iets gedaald. De serie van tien opeenvolgende overwinningen (in officieel verband) werd gevolgd door vier wedstrijden op rij zonder winst (waarvan drie nederlagen).

Opvallend Internazionale presteert dit seizoen uitstekend op vreemde bodem. Met tien overwinningen in officieel verband doet de formatie van trainer Andrea Stramaccioni het bijna twee keer zo goed als in het eigen Giuseppe Meazza. Daar won het vijf keer een Serie A-duel en één Europa League-wedstrijd.

Afwezigen Stankovic, Obi, Chivu, Mudingayi.

Lazio speelde in competitieverband al 69 keer in eigen huis tegen Internazionale. Daarvan werd 23 keer gewonnen en kwam het 28 keer tot een gelijkspel. De laatste jaren was Inter evenwel behoorlijk succesvol. Drie van de laatste zes uitwedstrijden wist het te winnen.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 Lazio - Internazionale 1-1
2008/09 Lazio - Internazionale 0-3
2009/10 Lazio - Internazionale 0-2
2010/11 Lazio - Internazionale 3-1
2011/12 Lazio - Internazionale 3-1


Bekijk hier al onze video's