Klose scoort en Werder walst over Mainz heen

Werder Bremen won verrassend makkelijk bij FSV Mainz 05. Al na twintig minuten zorgde het aanvalskoppel Klose-Hunt voor een veilige voorsprong. Uiteindelijk won de koploper van de Bundesliga met 6-1.

De laatste weken was er nogal wat commentaar, ondanks de koppositie in de Bundesliga. Miroslav Klose had immers al zo'n vierhonderd minuten geen doelpunt meer gemaakt. Op 19 augustus scoorde de international voor het laatst. En de vingers wezen naar coach Thomas Schaaf, want sinds de trainer Aaron Hunt koppelde aan Klose, kwam de laatste droog te staan.

Die kritiek verstomde tijdens het treffen in Mainz. Want aan de hand van beide aanvallers liep Werder binnen 21 minuten uit naar een 3-0 voorsprong. Hunt passte in de veertiende minuut op Klose, die doelman Dimo Wache omspeelde en scoorde: 0-1. Zes minuten later legde Klose breed op Hunt, die in een leeg doel binnenschoof. En nog geen minuut later legde Hunt terug op de aanstormende Klose, die beheerst de bal in de verste hoek plaatste.

Na rust deed Werder het rustig aan. Pas in het laatste kwartier voerden de bezoekers de score op. Dat gebeurde toevallig net nadat Mimoun Azaouagh een vrije trap achter de blunderende Werder-doelman Tim Wiese had geschoten:
1-3. Een minuut later stond het al 1-4. Hunt tikte de rebound binnen nadat Klose op doelman Wache was gestuit. Beide Werder-spitsen stonden overigens buitenspel.

In de slotfase waren het Naldo en Diego die de eindstand op 1-6 bepaalden. Naldo tikte op aangeven van Diego de 1-5 binnen, waarna Diego zelf met een van richting veranderd schot voor de laatste goal tekende.