Knappe eindsprint Chili velt slordig Ecuador

Chili is het toernooi om de Copa América goed begonnen. Ecuador leek lange tijd aan de winnende hand, maar verprutste te veel kansen en zag de Chilenen erop en erover gaan (2-3).

Ecuador nam twee keer een voorsprong. PSV'er Edison Méndez, die net als Vitesse-verdediger Giovanni Espinoza de hele wedstrijd van de partij was voor de Ecuadorianen, gaf de pass waaruit Antonio Valencia de score opende. Valencia lobde de bal handig over doelman Claudio Bravo.

Chili kwam via Humberto Suazo langszij. De spits van Colo Colo combineerde met Reinaldo Navia en schoot van buiten het strafschopgebied raak. Een blunder achterin bij Chili zorgde ervoor dat Cristian Benítez koppend 2-1 wist te maken.

Na rust leek Ecuador door te drukken en de wedstrijd te gaan beslissen. De lat en twee grote missers hielden Chili in de race. In de laatste tien minuten straften de Chilenen het falen van de tegenstander hard af.

Eerst maakte Suazo van dichtbij opnieuw gelijk en drie minuten voor tijd kroonde invaller Carlos Villanueva zich tot matchwinner door de bal vanaf 25 meter uit een vrije trap binnen te werken.