Knipoog-Kroaat Vida stopt als international van Kroatië

Reacties

Domagoj Vida, die in Nederland ook wel bekend staat als de Knipoog-Kroaat, stopt als international van Kroatië. De 35-jarige verdediger vindt het na ruim veertien jaar als international wel mooi geweest.

Knipoog-Kroaat Vida stopt als international van Kroatië
© Pro Shots

Vida maakte afgelopen zomer nog deel uit van de selectie van Kroatië op het EK, waar hij echter geen enkele wedstrijdminuut speelde. Enkele weken later neemt hij afscheid van het interlandvoetbal.

'Het is al een eer om één keer in je carrière het mooiste shirt ter wereld te dragen en je thuisland te vertegenwoordigen. En als je het 105 keer doet, op zeven eindtoernooien actief bent geweest en drie medailles wint met Kroatië, dan kun je voor zo’n voorrecht alleen maar oneindig dankbaar zijn', aldus Vida in een officiële boodschap op de website van de Kroatische voetbalbond.

Vida zwaait dan wel af bij het Kroatische elftal, maar blijft in het clubvoetbal gewoon actief. AEK Athene is de club waar hij momenteel onder contract staat. Afgelopen seizoen kwam hij nog twee keer in actie tegen Ajax in de groepsfase van de Europa League. Tijdens het treffen in Athene kwam Vida zelfs nog tot scoren.

Eerder hield Ajax ook al slechte herinneringen over aan Vida. De mandekker verdiende de bijnaam van Knipoog-Kroaat tijdens een wedstrijd in de Champions League in het seizoen 2011/12. Vida maakte onderdeel uit van het elftal van Dinamo Zagreb dat met grote cijfers van Olympique Lyon verloor waardoor de Amsterdammes zich destijds niet plaatste voor de knock-outfase van het toernooi. De Kroaten werden verdacht van matchfixing, onder andere door een knipoog van Vida na het incasseren van één van de zeven Franse treffers.

Bekijk hier al onze video's
Meer D. Vida
Meer over D. Vida
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.