KNVB kondigt eerbetoon aan Neeskens aan in volgende speelronde

Reacties

De KNVB heeft een eerbetoon aan de zondag overleden Johan Neeskens gepland. Alle wedstrijden in de volgende volledige speelronde van de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en Azerion Vrouwen Eredivisie worden voorafgegaan door een minuut stilte. Hetzelfde gebeurt voor de eerstvolgende wedstrijd van de nationale ploegen op senioren- en jeugdniveau.

KNVB kondigt eerbetoon aan Neeskens aan in volgende speelronde
© Pro Shots
Hongarije
Hongarije
Vr 11 okt.
20:45
Nederland
Nederland

Dat heeft het competitiebestuur betaald voetbal afgesproken, zo klinkt in het bericht dat woensdagmiddag vanuit Zeist kwam. In het weekend van 18 oktober zal het dus in alle profstadions in Nederland een minuut stil zijn. Verder krijgen clubs de vrije hand: over het dragen van rouwbanden mogen clubs zelf beslissen, en amateurclubs krijgen de vrije hand om zelf een eerbetoon aan Neeskens te brengen.

Dat betekent dus dat bijvoorbeeld de wedstrijd tussen Hongarije en Nederland vrijdagavond begint met een minuut stilte. Bij RCH, de club in Heemstede waar Neeskens' carrière begon, hangt de vlag halfstok. Ook kondigde de club voor de wedstrijd van zaterdag tegen SVIJ al rouwbanden en een minuut stilte aan.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.