KNVB legt KKD-puzzel: clubs voetballen door tijdens WK in Qatar

Reacties

De Keuken Kampioen Divisie wordt tijdens het WK niet stilgelegd. Tijdens de eindronde in Qatar werken de KKD-clubs twee speelronden af.

KNVB legt KKD-puzzel: clubs voetballen door tijdens WK in Qatar
© Pro Shots

Het WK wordt gehouden van 21 november tot en met 18 december. De Eredivisie wordt dan vanzelfsprekend opgeschort, maar dat geldt niet voor de Keuken Kampioen Divisie. Tijdens de voorbereidingsweek voor het toernooi staat de zestiende speelronde op het programma, de zeventiende en achttiende speelronde worden afgewerkt tijdens het WK zelf.

Net als de voorgaande seizoenen hebben de KKD-clubs wel de mogelijkheid om tijdens een interlandperiode niet in actie te komen. De elf clubs die daarvoor hebben gekozen, komen op de eerstvolgende maandag na de interlandperiode tegen elkaar in actie. Die optie geldt dus niet tijdens het WK.

Puzzelen
Manager competitiezaken Jan Bluyssen geeft aan dat de KNVB door het WK in de winter flink heeft moeten puzzelen met de speeldagenkalender. 'We hebben de clubs erbij betrokken, door duidelijk hun wensen met betrekking tot zaken als de competitiestart en doorspelen tijdens het WK te inventariseren. Op die manier zijn we uiteindelijk tot deze speeldagenkalender gekomen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.